Pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine www.optikairman.si, ki je last Optike Irman, d.o.o., so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2), na podlagi priporočil Gospodarske Zbornice Slovenije in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje.

Identiteta spletne trgovine in kontakt

Spletna trgovina www.optikairman.si je specializirana spletna prodajalna kontaktnih leč, tekočin za vzdrževanje kontaktnih leč ter kapljic za oči.

Optika Irman, d.o.o.
Savinjska cesta 2
3310 Žalec

Tel.: 051 288 010
email: optika@irman.si

Davčna številka: SI22840320
Tekoči račun: SI56 6100 0001 0349 180 (DELAVSKA HRANILNICA d.d. LJUBLJANA), BIC HDELSI22

Registrirani smo za prodajo po pošti in internetu.

Pravica do nakupa

Ob registraciji v spletno trgovino obiskovalec pridobi uporabniško ime in geslo, ki ga izbere sam. Tako postane obiskovalec uporabnik in pridobi pravico do nakupa. Uporabnik, ki je opravil nakup postane potrošnik/kupec.

Ponudba

Cene so predstavljene kot redne cene in kot cene v posebni ponudbi, ki pa so jasno označene. Cene v posebni ponudbi veljajo samo za spletni nakup in ne veljajo v poslovalnicah Optike Irman.

Pravica do odstopa od nakupa in vračilo blaga

Vrnjeni izdelki morajo biti nerabljeni, nepoškodovani in v originalni embalaži. Zaradi občutljive narave leč in tekočin, morate zagotoviti, da boste produkte, ki jih želite vrniti hranili pri sobni temperaturi in jih zaščitili pred direktno sončno svetlobo. Kupec ima pravico, da v 15. dneh od prejema blaga podjetje pisno obvesti o odstopu od pogodbe. S tem se kupec obveže, da bo podjetju vrnil blago v 30. dneh po pisnem obvestilu o odstopu in pri tem sam kril neposredne stroške vračila. Če kupec vrne prejeto blago v roku, ki je določen za odstop od pogodbe ( to je 15 dni od prejema blaga) se to dejanje smatra kot obvestilo o odstopu od pogodbe. Kupcu bomo povrnili celotno kupnino (kupnina s stroški prve dostave) takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v 15 dneh po prejemu obvestila o odstopu od pogodbe in po prejemu vrnjenih izdelkov.

Načini plačila

Plačilo po povzetju
Naročeno blago in položnico vam Pošta Slovenije dostavi na naslov, ki ste ga navedli v naročilnici. Če vas v času dostave ni na navedenem naslovu, bo dostavljalec Pošte Slovenije pustil obvestilo o prispeli pošiljki. Pošiljko boste lahko prevzeli na svoji pošti. Ob prevzemu pošiljke vam bo Pošta Slovenije, poleg vrednosti računa, zaračunala provizijo za plačilo položnice po svojem ceniku (1,05 € za zneske do 98€ oz. 1,07 % vrednosti nakupa za zneske nad 98€, Cenik Ostalih storitev Pošte Slovenije, 20.4.2017).To ni strošek pošiljanja in dostave.

Spletna banka oz. Plačilo po predračunu

Spletna trgovina www.optikairman.si nudi možnost plačila po predračunu z uporabo spletnih bančnih poti.Pri izbiri plačila s spletno banko oz. po predračunu nakažite končni znesek naročila na transakcijski račun Optike Irman:

IBAN:  SI56 6100 0001 0349 180
BIC koda banke: HDELSI22 (Delavska hranilnica d.d., Ljubljana)
Koda namena: GDSV
Namen: Spletno naročilo
Sklic: SI 00 XX
(št.naročila, ki je navedena ob potrjenem naročilu in v potrditveni elektroski pošti).

Podatki za nakazilo bodo navedeni tudi v potrditvi naročila in poslani na elektronski naslov naveden ob registraciji. Če potrditvenega sporočila ne prejmete, nas prosimo o tem obvestite na trgovina@irman.si.

Blago bomo odposlali šele po prejetem nakazilu. Če nakazilo prejmemo ob delavnikih do 15.00 ure, blago, ki je na zalogi, odpošljemo še isti dan.

Plačilo mora biti izvedeno najpozneje v 7 dneh od datuma naročila, sicer se smatra, da ste od naročila odstopili.

Osebni prevzem v poslovalnici Optike Irman (Žalec, Velenje ali Ljubljana).
Vse naročene artikle lahko prevzamete tudi v naših poslovalnicah, kjer nudimo možnosti plačila z gotovino ali plačilnimi karticami Activa, Eurocard, Mastercard, Visa, Maestro in Diners. Za osebni prevzem se boste lahko odločili ob zaključevanju vašega nakupa.

Plačilo z bančnimi karticami
V pripravi!

 Vklopi-razum-zahtevaj-račun

Cene in stroški pošiljanja in dostave

Vse cene vsebujejo davek na dodano vrednost (DDV), razen če je izrecno napisano drugače. Navedene cene artiklov ne vsebujejo stroškov pošiljanja in dostave ali provizije za bančno nakazilo oz. provizije za plačilo s posebno položnico (plačilo po povzetju).

Dostava se vrši preko Hitre pošte – Pošta Slovenije. Za naročila v končni vrednosti manj kot 50 EUR znašajo stroški pošiljanja 2,90 EUR. Za naročila nad 50 EUR pa je pošiljanje brezplačno.

Veljavnost ponudbe

Pri spletnem nakupu veljajo cene v trenutku potrditve naročila. Vse cene vključujejo DDV in ne vsebujejo stroškov pošiljanja in dostave ali provizije za bančno nakazilo. Cene veljajo le za nakupe v spletni trgovini www.optikairman.si in se lahko razlikujejo od rednih cen v poslovalnicah Optike Irman.

Varnost in varovanje zasebnosti

Uporabljamo ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov, naročil ter plačil. Za potrebe zagotavljanja varnosti, zbiramo IP naslove, iz katerih uporabniki dostopajo do spletnega mesta. Vsakemu uporabniku je ob začetku obiska dodeljen sejni piškotek za identifikacijo in spremljanje nakupovalne košarice. Na vaš računalnik lahko www.optikairman.si shrani tudi nekatere trajne piškotke, to so: identifikacijska številka uporabnika v šifrirani obliki (za prepoznavanje ob naslednjem obisku) in štirje piškotki sistema Google Analytics (analiza obiskov spletnega mesta). Ob vstopu na spletno stran boste imeli seveda možnost zavrniti uporabo piškotkov.

V skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov se zavezujemo k trajnemu varovanju osebnih podatkov pred izgubo, zlorabo ali nepooblaščenim dostopom. Podatke bomo uporabljali izključno za komunikacijo z uporabnikom in ne bodo posredovani tretjim osebam.
Podatki se hranijo in uporabljajo do vašega preklica, ki ga lahko kadarkoli posredujete preko elektronske pošte optika@irman.si.

Reklamna/promocijska komunikacija

Z uporabnikom bomo stopili v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu izrecno ne nasprotuje. Uporabnik lahko odkloni prejemanje promocijskih sporočil v postopku registracije, pri oddaji naročila oz. lahko svojo privolitev prekliče kadarkoli preko elektronske pošte optika@irman.si.
Reklamna in promocijska elektronska sporočila bomo jasno in nedvoumno označili kot takšna. Željo uporabnika, da ne prejema reklamnih sporočil, bomo vestno spoštovali.

Odveza odgovornosti

Kjub temu da vestno skrbimo za pravilnost podatkov si pridružujemo pravico do napak pri objavi. V takem primeru bomo kupca obvestili o spremembah, kupec pa bo lahko naročilo preklical ali spremenil.

Dodatna opozorila

*Pogoji poslovanja in cene v spletni trgovini se lahko spremenijo brez predhodega opozorila.

*Slike so lahko samo simbolične in vedno ne odražajo dejanskega stanja v celoti.