Meritev dioptrije

Kdaj ste nazadnje opravili meritev dioptrije? So vaše roke prekratke in si knjigo/telefon vedno bolj oddaljujete? Opazite manjšo ostrino vida pri vožnji?

V Optikah Irman izvaja meritev dioptrije optometrist (optik/optometrist). Optometrist je strokovno usposobljena oseba, ki določa očesne napake vida oz. dioptrijo ter predpiše korekcijo. Na podlagi predpisane dioptrije se lahko izdelajo očala. Optometrist je dobro seznanjen z rešitvami za korekcijo vida – zelo dobro pozna lastnosti dioptrijskih stekel in tako lahko stranki predlaga optimalne rešitve za njene potrebe. Meritev dioptrije je samoplačniška storitev in znaša 30 EUR. V kolikor se odločite za nakup očal v Optiki Irman, Vam vrednost meritve upoštevamo kot popust. Izpolnite spodnji obrazec in v najkrajšem možnem času vas bomo kontaktirali in skupaj bomo izbrali termin, ki vam bo najbolj ustrezal.


Kakšna je razlika med optometristom in oftalmologom (okulistom)?

Okulist oz. oftalmolog je zdravnik specialist oftalmologije. Specializiran je za diagnosticiranje in zdravljenje očesnih bolezni in okvar ter predpisovanje očesnih pripomočkov. Pogosto opravlja tudi operativne posege na očeh.
Optometrist je strokovno usposobljena oseba specializirana za predpis očesnih pripomočkov. Optometrist tako ne opravlja kirurških posegov, ne diagnosticira in ne zdravi očesnih bolezni. Če pri meritvah optometrist opazi bolezensko stanja očesa, osebi priporoča obisk pri okulistu.