vx

Varilux X

Varilux – popoln vid na vseh oddaljenostih

Običajno po 40. letu kar naenkrat ne najdemo več prave bralne razdalje in opazimo, da je bližinsko delo postalo neprijetno, včasih celo neznosno. Pri bližinskem delu opazimo motno sliko, ki je nikakor ne moremo izostriti, zaradi naprezanja se pojavi občutek utrujenosti in glavoboli, pojavila se je t.i. presbopija oz. starostna slabovidnost. Dobra novica je, da imamo dandanes večjo izbiro kot kadarkoli prej in ni več potrebno nositi ločenega para očal za branje in vožnjo ali uporabljati bifokalnih stekel, kot so jih prejšnje generacije.

Progresivna stekla omogočajo gladek prehod dioptrije, od dioptrije za daljavo, srednje razdalje pa do bližinskih dioptrij, prav tako pa priskrbijo za vse vmesne korekture. Zaradi progresivne moči korekcije tako zmanjšajo očesni napor in poskrbijo za naravno korekturo vida.

Prva progresivna stekla na svetu, izumljena leta 1959, so bila Varilux stekla. Od takrat francoski proizvajalec Essilor nadaljuje z inovacijami in s postavljanjem novih standardov v skrbi za vid. Varilux stekla prestanejo serijo zahtevnih uporabniških preizkusnih obdobij in kliničnih testiranj, da se zagotovi optimalna zmogljivost in naraven vid uporabnikov.

Varilux X – Nova generacija progresivnih stekel, ki ponujajo popolno svobodo vida

Optične potrebe presbiopov se danes precej razlikujejo od potreb uporabnikov pred leti. Zahvaljujoč sodobni tehnologiji, uvedbi pametnih telefonov, tabličnih računalnikov itd. se sodoben ritem življenja odvija predvsem na srednjih do bližinskih razdaljah. Vid, ki ga uporabljamo na razdalji med 40 in 70 cm je postal osrednjega pomena. Essilorjevi strokovnjaki so zato razvili sodobnemu načinu življenja prilagojena progresivna stekla, poimenovana Varilux X series™.

Nova generacija progresivnih stekel Varilux X series™ omogoča izboljšano kakovost vida s progresivnimi stekli prav na razdaljah, ki jih v sodobnem okolju najbolj uporabljamo. Prav tako pa stekla Varilux X series™ z uporabo nove tehnologije ‘Xtend’, dramatično zmanjšajo potrebo po gibanju glave in iskanju optičnih centrov. Vid je mnogo bolj jasen, naraven in udoben. Popoln vid na vseh oddaljenostih.

AKCIJA 1+1: Dva para stekel za ceno enega

Ob nakupu progresivnih/multifokalnih stekel Varilux X series™ za Vaša nova očala, Vam dodatni par stekel (v isti dioptriji) podarimo. Dodatni par lahko uporabite za Vaša rezervna očala, da se izognete nevšečnostim ob morebitni izgubi ali poškodbi očal. Lahko pa se odločite tudi za progresivna sončna očala. Akcija velja do preklica.

Za več informacij povprašajte v svoji poslovalnici Optike Irman v Žalcu, Velenju ali Ljubljani.

Essilor_Varilux_X_OPTIKA IRMAN