The Eye Doctor Premium grelno-hladilna protibakterijska preveza za oči

The Eye Doctor Premium® je grelno-hladilna protibakterijska preveza za oči, ki pomaga s pregrevanjem odpraviti simptome nepravilnega delovanja Meibomovih žlez (Blefaritis), vnetih in bolečih oči, sindroma suhega očesa, ječmenčka (chalazion), občutka peska v očeh in razdraženosti, meglenega vida in občutljivosti na svetlobo. Hladilna komponenta lajša simptome alergij, senenega nahoda, utrujenih in zabuhlih oči.
Proizvajalec grelne preveze je prejel prestižno priznanje angleške kraljice za inovativnost (Queen’s Awards for Enterprise: Innovation 2016).

Šifra: 5020 Kategorija:

Opis

The Eye Doctor® Premium grelno-hladilna protibakterijska preveza za oči – Vaš idealni partner za omilitev očesnih obolenj in razdraženosti oči

Solzni film deluje najbolje, ko tanka plast maščobe prekriva oko in s tem preprečuje prekomerno izhlapevanje solz. Ta oljna komponenta prihaja iz žlez v očesnih vekah, ki lahko prično delovati nepravilno, kar med drugim lahko povzroči tudi pojav blefaritisa (vnetje vek). Sindrom suhega očesa pa se pojavi, ko postane ta oljna komponenta solz pregosta, kadar solz ni dovolj oz. prehitro izhlapijo. Tako se oko prične prekomerno solziti, saj poskuša nadomestiti izgubljeno vlago. Mehčanje oljne komponente s pregrevanjem vek je pri pojavu simptomov blefaritisa in sindroma suhega očesa eden izmed ključnih korakov za ponovno vzpostavitev zdravega solznega filma.

The Eye Doctor grelna preveza
The Eye Doctor grelna preveza

Trije koraki so potrebni za vzpostavitev zdravega solznega film:
– Pregrevanje vek – Ob redni uporabi The Eye Doctor Premium® preveze se pregost maščobni sloj zmehča, postane znova tekoč in nudi zaščito očesu.
– Masaža vek – z redno masažo vek prično žleze znova izločati zdravo olje.
– Čiščenje vek – redno čiščenje robov vek s sterilnimi čistilnimi robčki se zmanjša kopičenje bakterij, ki lahko povzročijo vnetje.

Sterileyes®
Preveza vsebuje Sterileyes® antibakterijski ščit, ki klinično dokazano uničuje 99,9 % bakterij. Tako varuje tkanino pred madeži, podaljšuje življenjsko dobo preveze in zavira mikroorganizme, ki pri razkrajanju maščobe ustvarjajo neprijeten vonj. V nasprotju s splošnim prepričanjem, segrevanje preveze v mikrovalovni pečici ne uniči vseh sevov bakterij, ki se lahko razmnožijo na prevezi. Brez Sterileyes® se lahko v idealnih pogojih, v času 20 minut število bakterij celo podvoji. Preveze proizvajalca The Body Doctor® so unikatne ravno v tem, ker vsebujejo Sterileyes®, ki klinično dokazano zavira in uničuje potencialno škodljive bakterije. Tudi ob večkratni uporabi preveze.

Učinkovitost pregrevanja oči potrjujejo raziskave
Mori et al. so pokazali, da so pacienti, ki so dve tedna redno uporabljali vroč obkladek na vekah enkrat dnevno, za 5 minut, imeli manj simptomov Sindroma suhega očesa. Opazili so tudi, da se njihove solze niso več razgradile tako hitro. Nadalje so v obsežnem poročilu (Nichols. KK, 2011) opazili skoraj soglasno podporo med mednarodnimi strokovnjaki in zdravniki za takšen postopek. Bolnike je potrebno podučiti v uporabi toplih obkladkov, čiščenju nakopičenih ostankov Meibomovih žlez vzdolž veke in čiščenju trepalnic. Da se ohrani dolgoročni nadzor simptomov, se priporoča redna uporaba. Higiena vek je na splošno sprejeta kot učinkovita terapija ob nepravilnem delovanju Meibomovih žlez in anteriornem blefaritisu.
Reference: 1) Mori A, Shimazaki J, Shimmura S, Fujishima H, Oguchi Y, Tsubota K. Disposable eyelid-warming device for the treatment of Meibomian gland dysfunction. Jpn J Ophthalmol. 2003;47:578-586. 2) Nichols. K.K, 2011 doi: 1 0.1167/iovs. l0-6997glnvest. Ophth-almol. Vis. Sci.March 30, 2011 vol. 52 no. 42050-2064.

Preberite tudi naš članek “Zdravljenje blefaritisa”.