The Eye Doctor Premium grelno-hladilna protibakterijska preveza za oči

27.50

The Eye Doctor Premium® je grelno-hladilna protibakterijska preveza za oči, ki pomaga s pregrevanjem odpraviti simptome nepravilnega delovanja Meibomovih žlez (Blefaritis), vnetih in bolečih oči, sindroma suhega očesa, ječmenčka (chalazion), občutka peska v očeh in razdraženosti, meglenega vida in občutljivosti na svetlobo. Hladilna komponenta lajša simptome alergij, senenega nahoda, utrujenih in zabuhlih oči.
Proizvajalec grelne preveze je prejel prestižno priznanje angleške kraljice za inovativnost (Queen’s Awards for Enterprise: Innovation 2016).

Opis

The Eye Doctor® Premium grelno-hladilna protibakterijska preveza za oči – Vaš idealni partner za omilitev očesnih obolenj in razdraženosti oči

Solzni film deluje najbolje, ko tanka plast maščobe prekriva oko in s tem preprečuje prekomerno izhlapevanje solz. Ta oljna komponenta prihaja iz žlez v očesnih vekah, ki lahko prično delovati nepravilno, kar med drugim lahko povzroči tudi pojav blefaritisa (vnetje vek). Sindrom suhega očesa pa se pojavi, ko postane ta oljna komponenta solz pregosta, kadar solz ni dovolj oz. prehitro izhlapijo. Tako se oko prične prekomerno solziti, saj poskuša nadomestiti izgubljeno vlago. Mehčanje oljne komponente s pregrevanjem vek je pri pojavu simptomov blefaritisa in sindroma suhega očesa eden izmed ključnih korakov za ponovno vzpostavitev zdravega solznega filma.

The Eye Doctor grelna preveza
The Eye Doctor grelna preveza

Trije koraki so potrebni za vzpostavitev zdravega solznega film:
– Pregrevanje vek – Ob redni uporabi The Eye Doctor Premium® preveze se pregost maščobni sloj zmehča, postane znova tekoč in nudi zaščito očesu.
– Masaža vek – z redno masažo vek prično žleze znova izločati zdravo olje.
– Čiščenje vek – redno čiščenje robov vek s sterilnimi čistilnimi robčki se zmanjša kopičenje bakterij, ki lahko povzročijo vnetje.

Sterileyes®
Preveza vsebuje Sterileyes® antibakterijski ščit, ki klinično dokazano uničuje 99,9 % bakterij. Tako varuje tkanino pred madeži, podaljšuje življenjsko dobo preveze in zavira mikroorganizme, ki pri razkrajanju maščobe ustvarjajo neprijeten vonj. V nasprotju s splošnim prepričanjem, segrevanje preveze v mikrovalovni pečici ne uniči vseh sevov bakterij, ki se lahko razmnožijo na prevezi. Brez Sterileyes® se lahko v idealnih pogojih, v času 20 minut število bakterij celo podvoji. Preveze proizvajalca The Body Doctor® so unikatne ravno v tem, ker vsebujejo Sterileyes®, ki klinično dokazano zavira in uničuje potencialno škodljive bakterije. Tudi ob večkratni uporabi preveze.

Učinkovitost pregrevanja oči potrjujejo raziskave
Mori et al. so pokazali, da so pacienti, ki so dve tedna redno uporabljali vroč obkladek na vekah enkrat dnevno, za 5 minut, imeli manj simptomov Sindroma suhega očesa. Opazili so tudi, da se njihove solze niso več razgradile tako hitro. Nadalje so v obsežnem poročilu (Nichols. KK, 2011) opazili skoraj soglasno podporo med mednarodnimi strokovnjaki in zdravniki za takšen postopek. Bolnike je potrebno podučiti v uporabi toplih obkladkov, čiščenju nakopičenih ostankov Meibomovih žlez vzdolž veke in čiščenju trepalnic. Da se ohrani dolgoročni nadzor simptomov, se priporoča redna uporaba. Higiena vek je na splošno sprejeta kot učinkovita terapija ob nepravilnem delovanju Meibomovih žlez in anteriornem blefaritisu.
Reference: 1) Mori A, Shimazaki J, Shimmura S, Fujishima H, Oguchi Y, Tsubota K. Disposable eyelid-warming device for the treatment of Meibomian gland dysfunction. Jpn J Ophthalmol. 2003;47:578-586. 2) Nichols. K.K, 2011 doi: 1 0.1167/iovs. l0-6997glnvest. Ophth-almol. Vis. Sci.March 30, 2011 vol. 52 no. 42050-2064.

Preberite tudi naš članek “Zdravljenje blefaritisa”.

Uporaba

Vaš okulist ali zdravnik lahko nudi strokoven zdravniški nasvet in navodila, kako pogosto bi morali uporabljati prevezo The Eye Doctor Premium®. Če ste negotovi o uporabi The Eye Doctor Premium® oz. če simptomi ne prenehajo oz. se simptomi ojačajo, se posvetujte s svojim očesnim strokovnjakom.

Kako pogosto naj uporabljam The Eye Doctor Premium® za pregrevanje?
Ob pojavu simptomov nepravilnega delovanja Meibomovih žlez (Blefaritis), vnetih in bolečih oči, sindroma suhega očesa, ječmenčka (chalazion), občutka peska v očeh in razdraženosti, meglenega vida in občutljivosti na svetlobo, se večini pacientov priporoča 2-tedenska terapija s pregrevanjem 2-krat dnevno po 20 minut. Ko simptomi popustijo, se lahko uporaba zmanjša na enkrat dnevno in nato nekajkrat na teden, po potrebi.

Kako naj uporabljam The Eye Doctor Premium® prevezo za pregrevanje vek?
Nova različica The Eye Doctor Premium® vsebuje novo revolucionarno patentirano polnilo The BodyBeads®, ki omogoča varno segrevanje preveze tako v mikrovalovni, kot tudi v običajni pečici. Preveza mora biti pred segrevanjem ohlajena na sobno temperaturo! V pečici segrevajte dokler se preveza ne segreje na temperaturo prijetno toplo na otip. Vedno preizkusite na občutljivem delu kože (npr. na roki) preden si prevezo posadite na veke.
Podrobna navodila proizvajalca so priložena izdelku. Pred uporabo jih natančno preberite, da se izognete morebitnemu prekomernemu segrevanju izdelka in oči.

Kako naj uporabljam The Eye Doctor Premium® prevezo za hlajenje vek?
Ob nastopu senenega nahoda, alergij, vnetij, utrujenih in zabuhlih oči je priporočljivo hlajenje vek. Veke hladimo po potrebi, do ublažitve težav.
Vrečico s polnilom odstranite iz prevleke, položitev v plastično vrečico, nato pa za 2 uri hladite v zamrzovalniku. Po ohladitvi vrečico s polnilom vrnite v prevleko ter izvedite hlajenje vek.

Opozorilo: Če nosite kontaktne leče, jih MORATE odstraniti pred uporabo The Eye Doctor Premium®.

Izdelek je namenjen večkratni uporabi.

O znamki

The Body Doctor je družinsko podjetje z desetletji izkušenj. Sue Grant, ki je osvojila številne nagrade za svoje izdelke, je že leta 1994 v Veliko Britanijo uvedla pripomočke napolnjene s pšenico. Osvojila je nagrado Kraljice za inovacije (Queens’ Award for Innovation) in ima obsežno znanje o razvoju zdravljenja številnih tegob s segrevanjem z mikrovalovi. V priznanje nagrade jo je obiskalo veličanstvo, Yorkški vojvoda, princ Andrew.

Video

Pakiranje

Kaj dobite v svojem The Eye Doctor Premium® paketu?
– grelno-hladilna protibakterijska očesna prevezo The Eye Doctor Premium®
– Nastavljiv trak za udobje
– Potovalna torbica za varno, čisto in suho shranjevanje
– Higienska snemljiva pralna prevleka
– 6-dnevna zaloga robčkov za veke Eye Doctor.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “The Eye Doctor Premium grelno-hladilna protibakterijska preveza za oči”