NanoProtect PRO-BOOSTER NP020248 12-14 let

55.00

Otroška/mladostniška očala NanoProtect™ nudijo zaščito proti modri svetlobi, ki jo oddajajo digitalne naprave (telefon, tablica, računalnik). Očala imajo vgrajene očalne leče, ki nevtralizirajo škodljive žarke modre svetlobe ter tako omogočajo udoben in sproščen vid. Primerno za starost: 12-14 let.

  • Brezplačna dostava za naročila nad 100,00 EUR.

Samo še 1 na zalogi

Opis

Otroška/mladostniška očala NanoProtect™ nudijo kakovostno zaščito proti modri svetlobi, ki jo oddajajo digitalne naprave (telefon, tablica, računalnik). Priporočljiva so za otroke, ki preživijo veliko časa pred digitalnimi napravami.
– zaščita brez dioptrije
– polikarbonatna očalna leča Blue Block™ v rahlo rumenem odtenku
– zmanjšano bleščanje, ojačan kontrast in naravno zaznavanje barv
– povečano udobje vida in zmanjšanje napetosti pogleda
– zmanjšanje tveganja za razvoj nekaterih bolezni vida

Značilnosti modela:
– Model: PRO-BOOSTER NP020248
– Barva okvirja: modra
– Material: umetna masa, Grilamid TR-90
– Velikost: 48 (višina okularja: 33, mostiček:17, dolžina ročke: 130)
– Primerno za starost: 12-14 let

Pakiranje:
+ Etui
+ Krpica iz mikro vlaken
+ Nastavek na ročki za prilagajanje dolžine

Proizvajalec:
GRAND VISION OPTICS VERSPORT, S.L.U., Španija

Kaj je modra svetloba in zakaj škodi otroku?

Modra svetloba je povsod. Izžareva jo sonce, kot tudi digitalne naprave in LED luči. Modra svetloba je v grobem razdeljena na modro-turkizno in modro-vijolično svetlobo. Modro-turkizni spekter svetlobe je pomemben za regulacijo dnevno-nočnega ritma telesa. Pomembno je, da smo mu izpostavljeni tekom dneva. Če pa smo modro-turkizni svetlobi izpostavljeni v večernih urah, lahko to vodi do motenj spanja. Modro-vijolični spekter modre svetlobe pa je dodatno povezan še z naslednjimi negativnimi učinki:
❌ pordelost oči in srbenje
❌ glavobol
❌ motnje spanja
❌ dolgotrajna škoda za zdravje vida

Naši otroci in mladostniki danes preživijo pred elektronskimi napravami precej časa (šolanje na daljavo, spletno ohranjane socialnih stikov, računalniške igre…). Daljša izpostavljenost modri svetlobi, skupaj s kratko razdaljo med zaslonom in očmi, ojača škodljive učinke modre svetlobe, zato je zaščita ob uporabi digitalnih zaslonov priporočljiva.

Več o zaščiti pred škodljivim spektrom modre svetlobe si lahko preberete v našem prispevku: ‘Zaščita pred modro svetlobo’

Zakaj so NanoProtect™ očala dobra izbira?

Kolekcijo NanoProtect™ je ustvarila ena izmed vodilnih znamk za otroška korekcijska očala NanoVista:
“Oči otrok so naša prednostna naloga, zato smo vsa prizadevanja za raziskave in razvoj posvetili razvoju zaščitnih očal z najvišjimi standardi kakovosti na trgu, saj vsa zaščitna očala niso enaka.”

Očala NanoProtect™ omogočajo blokado modre svetlobe, ki je precej nad tržnimi standardi, in so ena izmed redkih zaščitnih otroških očal, ki nudijo sledeče ugodnosti za otroke:
✅ Blokada proti modri svetlobi
✅ Rumeni kristali, ki nevtralizirajo do 30-krat več modre svetlobe kot druga očala na trgu, poleg tega pa jim dajejo drugačen videz.
✅ Posebna EMI obdelava, ki zmanjšuje elektromagnetno sevanje in preprečuje zvišanje očesne temperature.
✅ Namaz proti bleščanju učinkovito zmanjša bleščanje in izboljša udobje vida
✅ Udoben, nastavljiv in vzdržljiv okvir.

Video