Otroška sončna očala – katalogi

Otroške oči so bolj občutljive od odraslih

Otroške oči so bolj občutljive od odraslih

Očesna leča, ki je pri otrocih še bistra, prepušča več žarčenja in globlje v oko. Otroško oko je tako bolj izpostavljeno škodljivim učinkom UV žarkov. Pri odraslih, pri katerih leča z leti motni, je prepustnost za UV žarke manjša. Ker pa otroci preživijo večino svojega dneva na prostem, so UV žarčenju še toliko bolj izpostavljeni.


Zaščitimo tudi oči

Zaščitimo tudi oči

Izpostavitev otroških oči, ki so nezadovoljivo zaščitene, vodi do zdravstvenih težav, ki se bodo v večini izrazile v odrasli dobi, vključno s katarakto in degeneracijo rumene pege. Strokovnjaki pravijo, da se z večjo izpostavljenostjo UV žarčenju, sorazmerno tudi poveča tveganje za obolenja.

Kakovostna sončna očala so tako nujen pripomoček za zaščito oči otrok, vključno z dojenčki. Še posebno je zaščita pomembna, ko se odpravljamo na družinske izlete v hribe ali pa na morje, kjer je izpostavljenost UV žarčenju največja. In ne pozabimo, izpostavljenost UV žarčenju je največja med 10. in 14. uro. Poleti zaščitimo naše malčke pred škodljivostjo UV žarkov s sončno kremo, sončnikom in izogibanjem soncu v določenih urah. Pravilno bi bilo, da zaščitimo tudi njihove oči in jim tako podarimo možnost za ohranitev dobrega vida tudi, ko odrastejo.


100% UV zaščita

100% UV zaščita

Za učinkovito zaščito pred škodljivim spektrom UV žarkov (UVA, UVB in UVC) je potrebno, da otroku izberemo kakovostna sončna očala, ki imajo mednarodno priznano oznako ‘UV400’. Le-ta je namreč zagotovilo kakovosti in pomeni 100% zaščito pred UV žarčenjem škodljivega kratkovalovnega območja. Pogostokrat priporočamo tudi dodatno zaščito v obliki polarizacijskih filtrov, ki zmanjšajo moteče bleščanje in tako povečajo udobnost vida.

________________

Kolekcije otroških sončnih očal

V spletnem katalogu so predstavljeni izbrani modeli novih kolekcij otroških sončnih očal znamk, ki so na voljo v naših poslovalnicah. Informacije o razpoložljivosti/dobavljivosti in ceni posameznih modelov otroških sončnih očal lahko prejmete v poslovalnicah Optike Irman – Žalec, Velenje in Ljubljana. Povpraševanje lahko pošljete tudi na spletna@optikairman.si oz. preko spletnega kontaktnega obrazca.

Centrostyle

Centrostyle

Centrostyle

Centrostyle

Polaroid

Polaroid

Ray-Ban

Ray-Ban

Milo & Me

Milo & Me

Milo & Me

Milo & Me

V Optikah Irman nudimo široko izbiro kakovostnih sončnih očal za otroke vseh starosti, vse od tistih najmlajših pa do najstnikov in najstnic. Vsa očala imajo 100% UV zaščito, so fleksibilna in odporna na udarce. Določeni modeli imajo vgrajeno tudi polarizacijsko zaščito pred motečim bleščanjem. Otroška sončna očala je potrebno poiskusiti, saj dobra lega očal narekuje tudi optimalno zaščito, zato po obisku naše spletne galerije priporočamo obisk ene od naših izbranih poslovalnic.