Posted on Povpraševanje?

Kako pravilno negovati sončna očala

Poletje - vzdrževanje sončnih očal

Kakovostna UV zaščita oči je ključnega pomena za brezskrbno poletje. Z zaščito svojega vida namreč poskrbimo, da poletno sonce na očeh ne bo pustilo neželjenih dolgotrajnih posledic. Da pa Vas bodo Vaša nova sončna očala ščitila tudi prihodnje poletje priporočamo, da upoštevate nekaj preprostih pravil vzdrževanja sončnih očal:

– Na plaži očal nikar ne brišite, če so prekrita s soljo in peskom! Sol in pesek bosta očalne lečke popraskala, tečaji pa bodo postali manj fleksibilni.

– Očala vedno najprej temeljito umijte pod (sladko) tekočo vodo in nato obrišite z mehko krpico.

– Očal ne brišite z alkoholnimi ali osvežilnimi robčki – le ti s časom spraskajo očalne leče, saj vsebujejo abrazivno celulozo. (Pozor – tudi čistilni robčki na katerih je fotografija očal niso primerni za čiščenje sončnih očal!)

– Očal ne čistite z alkoholom oz. podobnimi agresivnimi sredstvi. Tekoče milo za roke je kos mastnim madežem, a hkrati nežno do očal.

– Očal ne puščajte v pregretem avtomobilu, kjer lahko temperatura npr. na armaturi preseže tudi 60°C. (Temperaturo do 60°C morajo sicer po evropskih standardih sončna očala vzdržati. In ne, očala na vašem nosu ne morejo preseči 60°C.)

– Očala vedno shranjujte v etuiju, pri temperaturi med 10°C in 35°C.

Vročina, sol in pesek na sončnih očalih povzročijo tipične poškodbe. Ker imajo vsaka sončna očala ob nakupu priložen informacijski listič z navodili za vzdrževanje, se za nobeno od sprememb oz. poškodb vezanih na sol, pesek ali vročino nad 60°C žal ne more uveljavljati reklamacije. Smatra se namreč, da navodila za vzdrževanje sončnih očal niso bila upoštevana.

Ob nakupu sončnih očal morate prejeti tudi informacijo o skladnosti sončnih očal z evropsko direktivo 89/686/EGS in evropskim standardom kakovosti in varnosti EN ISO 12312-1. Le tako ste namreč lahko prepričani, da so Vaša nova sončna očala kakovostna in varna.

Ne pozabite, poškodovana sončna očala nimajo več zagotovljene 100% UV zaščite.

Za nasvet nas pokličite na 051 288 010 oz. pišite na spletna@optikairman.si

Dodaj odgovor