Posted on Povpraševanje?

Pazljivo: papirnati alkoholni robci opraskajo očala!

V nasprotju s priporočili optičnih strokovnjakov, vse več ljudi posega po alkoholnih robcih za čiščenje očal. Alkoholni robci najprej čudovito očistijo očala, a s časom se prično pojavljati težave. Papir namreč vsebuje abrazivna celulozna vlakna, ki opraskajo plastične očalne leče. Očala postanejo kar naenkrat moteča. Bolj, ko jih čistimo huje je.

Ob nakupu novih očal, optiki svetujejo o pravilni negi vaših očal. Čiščenje z agresivnimi sredstvi, med katere spada tudi papir, je močno odsvetovano. Med neprimerna čistilna sredstva tako spadajo papirnati in osvežilni robci, pa tudi kuhinjske papirnate brisače in podobno.

Najprimernejše za čiščenje očal so krpice iz mikrovlaken, ki jih pri večini optikov dobite ob nakupu novih očal. Takšne krpice so učinkovite in hkrati dovolj nežne do površine vaših očal in jih tako ne opraskajo. Seveda, krpice iz mikrovlaken morajo biti čiste, brez prisotnih abrazivnih delcev, kot so prah. Če delate v prašnem okolju, je priporočljivo, da najprej očala umijete pod tekočo mlačno vodo, da sperete vse delčke, ki bi lahko opraskali očala.

Pa ne pozabite na pesek in sol na poletnih počitnicah. Če je le mogoče, očala najprej sperite pod tekočo vodo in šele nato obrišite z krpico iz mikrovlaken in se tako izognite dodatnim stroškom ob vračanju domov.

Tudi krpice iz mikrovlaken niso večne, obstajajo pa tudi bolj in manj kvalitetne. Ko opazite, da krpica ne čisti več učinkovito, je čas da jo zamenjate z novo.

Pa ne pozabite, če zaupate izdelavo svojega optičnega pripomočka strokovnjakom, je pametno, da jim zaupate tudi nego pripomočka.

Dodaj odgovor