Očala prilagojena digitalnemu okolju

Občutite ob uporabi pametnega telefona, tablice ali računalnika neudobje in utrujenost oči?

Digitalne naprave nas spremljajo na vsakem koraku, tako v službi, v šoli kot tudi v prostem času. Obdani smo z močno umetno svetlobo in množico digitalnih naprav. Da se oči prilagodijo iz ene naprave na drugo, se precej naprezajo. Poleg potrebe po ostrem vidu na običajni bralni razdalji, sedaj potrebujemo ostrino tudi na krajši razdalji (cca. 33cm), ki jo uporabljamo ob branju sporočil na svojem pametnem telefonu. Obdani smo tudi s škodljivo modro-vijolično svetlobo, ki jo oddajajo digitalne naprave in varčne žarnice. Po celodnevni izpostavitvi takšnim pogojem prično oči boleti, oči se zdijo težke in suhe, vid lahko postane zamegljen. Pojavi se sindrom računalniškega vida.

Čas je, da razmišljamo o očalnih lečah na nov način

Essilor® nudi rešitev sodobnih težav, kot je sindrom računalniškega vida, z razvojem inovativnih tehnologij. Eyezen™ Focus tehnologija, integrirani sistem za zaščito oči, t.i. Eye Protect System EPS™ v kombinaciji z zaščitnim slojem Crizal Prevencia™ skupaj učinkovito ščitijo oči sodobnega uporabnika v digitalno-povezanem svetu, tako da:
– zmanjšajo naprezanje oči,
– izboljšajo berljivosti majhnih znakov in črk,
– učinkovito zmanjšajo bleščanje in
– omogočajo naravno držo ob uporabi digitalnih naprav

Zaščita oči je na voljo z ali brez dioptrije

Essilor® Eyezen™ stekla so primerna za stalno uporabo pri korekciji kratkovidnosti ali daljnovidnosti, tako za mladostnike, kot tudi starejše uporabnike. Na voljo so tudi brez dioptrije.
Varilux® Digitime™ stekla so primerna za občasno uporabo pri korekciji presbiopije (starostna slabovidnost), kadar uporabljamo digitalne naprave.

Privoščite svojim očem počitek!

Nove očalne leče za sodobno digitalno okolje so na voljo v vseh poslovalnicah Optike Irman, v Žalcu, Velenju in Ljubljani. Želite dodatne informacije? Pošljite povpraševanje na spletna@optikairman.si.

banner-eyezen-rumen

Uradna spletna stran znamke očalnih leč Essilor
Spletna stran proizvajalca očalnih leč Essilor®