Nakup korekcijskih očal prek spleta

Čeprav naročilo očal po spletu še vedno ne prekaša strokovnega posveta v optikah, je postalo t.i. online naročanje očal zelo priljubljeno. Očala si lahko izberemo v udobju svojega doma, si jih ogledamo na modelih in virtualno pomerimo. Spletno naročanje očal pa ima seveda tudi svoje pomanjkljivosti.

Spletno naročanje očal poteka precej masovno, zato posameznikove želje in posebnosti obraznih značilnosti ter optičnih potreb niso posebej upoštevane. Ker pa je od dobrega prileganja okvirja Vašemu obrazu precej odvisno kako udobna (in kako trajna) bo nošnja Vaših novih očal, je osebni obisk optike še vedno neprecenljiv. Nobeno virtualno ogledalo se ne more meriti z osebnim pomerjanjem okvirjev. Če ste že nosili očala, veste, kako pomembno je, da se v okvirju dobro počutite. Če ste oseba, ki pomeri več kot 10 okvirjev pri obisku optike, potem spletno nakupovanje vsekakor ni za Vas.

Še posebej pa je posvet s strokovnjakom pomemben pri izboru očalnih leč. Očalne leče namreč obstajajo v veliko različicah: enožariščne, bifokalne, progresivne, nestanjšanje, stanjšane, obarvane, fotokromatične, polarizirane, takšne za pisarniško delo itd. Tukaj se sami na spletu precej težko znajdemo, če želimo rešitev, ki bo ustrezala nam kot posamezniku s specifičnimi željami in potrebami.

Posebna pazljivost velja ob naročanju očalnih leč z visoko dioptrijo in cilindrom. Za optimalne vidne lastnosti je nujno, da se očalna leča vgradi na točno določeno točko očesa.

Obstajajo pa tudi precejšne razlike med proizvajalci očalnih leč, predvsem v optičnih lastnostih očalnih leč in kakovosti nanosov. Zaradi boja za najnižjo ceno zato spletni ponudniki ne morejo ponuditi očalnih leč priznanih proizvajalcev, kot jih uporabljamo v optikah. Prav tako opažamo, da mnogo spletnih ponudnikov vgrajuje v očala material, ki ni priporočljiv za vsakodnevno celodnevno nošnjo, zaradi slabših optičnih lastnosti.

Zaradi vsega naštetega smo prepričani, da boste le s strokovno pomočjo izbranega optika izbrali odlična očala, ki bodo prilagojena le in samo Vam in Vašim potrebam in željam.