Kaj potrebujejo uporabniki kontaktnih leč na potovanju?

vicko-mozara-324955-unsplash

Že imate pripravljeno potovalko? Za Vas smo pripravili seznam stvari, ki jih kot uporabnica/uporabnik kontaktnih leč ne smete pozabiti:

1. Potovalna velikost tekočine za nego leč
Veliko tekočin za nego in čiščenje kontaktnih leč je na voljo v potovanju-prijazni velikosti 90 ml. Tekočino lahko tako pospravimo kar v ročno prtljago. Tolikšna količina zadostuje za teden dni uporabe.
Priporočamo: Opti-FREE Pure Moist 90 ml

2. Dnevne kontaktne leče
Priporočljivo je, da na potovanjih zamenjamo običajne mesečne leče z dnevnimi lečami. Dnevne kontaktne leče so kontaktne leče za enkratno uporabo, ki jih ob koncu dneva preprosto zavržemo in tako nimamo skrbi s čiščenjem. Ko so pogoji za čiščenje leč neprimerni (kampiranje, okužena voda) je to ključnega pomena, saj tako kar nabolj zmanjšamo možnost okužb.
Dnevne leče so posebej priporočljive za potapljače in plavalce, saj se ob morebitnem stiku kontaktne leče z vodo leča preprosto zamenja. Nevarnost okužb se tako občutno zmanjša.
Priporočamo: Dailies Aqua Comfort Plus oz. Dailies TOTAL1

3. Kapljice za oči
Suh zrak, izpostavljenost slani vodi in pesku ter klimatizirani prostori osušijo oči. Kontaktne leče prav zaradi teh dejavnikov kar naenkrat postanejo neudobne za nošnjo in oči postanejo rdeče. Z uporabo ustreznih kontaktnih leč (z dodanimi vlažilci) ter vlažilnih kapljic za oči se temu pojavu izognemo. Pomembno je, da izberemo kapljice namenjene uporabnikom kontaktnih leč in brez dodanih konzervansov.
Priporočamo: HyaBak (ob blagih težavah), Thealoz Duo (ob hujših težavah), Vividrin ectoin (če so težave blage in ste nagnjeni k alergijam)

4. Negovalne krpice za čiščenje oči
Temeljita higiena oči/vek je izjemnega pomena za uporabnike kontaktnih leč. Z odstanitvijo peska, soli, ličil itd. namreč zmanjšamo možnost okužb in povečamo udobje nošnje leč. Negovalne krpice za čiščenje oči/vek omogočajo enostavno dnevno nego vek in vlaženje občutljive kože v okolici oči. Pomembno je, da so krpice sterilne in brez konzervansov (le-ti so pogost dražeč dejavnik v običajnih čistilnih robčkih).
Priporočamo: Blephaclean krpice za nego vek

Vse navedene izdelke lahko naročite v naši spletni trgovini | po telefonu 051 288 010 | v eni izmed naših poslovalnic.

Želimo Vam brezskrbne počitnice!

Dodaj odgovor