The Eye Doctor grelna preveza za oči

22.00

The Eye Doctor je grelna preveza, ki pomaga odpraviti simptome nepravilnega delovanja Meibomovih žlez (Blefaritis), vnetih in bolečih oči, sindroma suhega očesa, ječmenčka (chalazion), občutka peska v očeh in razdraženosti, meglenega vida in občutljivosti na svetlobo.
Proizvajalec grelne preveze The Eye Doctor je prejel prestižno priznanje angleške kraljice za inovativnost (Queen’s Awards for Enterprise: Innovation 2016). Več

Brezplačna poštnina za naročila nad €50

Kategorija:

Opis

The Eye Doctor® – Vaš idealni partner za omilitev očesnih obolenj in razdraženosti oči

Solzni film deluje najbolje, ko tanka plast maščobe prekriva oko in s tem preprečuje prekomerno izhlapevanje solz. Ta oljna komponenta prihaja iz žlez v očesnih vekah, ki lahko prično delovati nepravilno, kar med drugim lahko povzoči tudi pojav blefaritisa. Sindrom suhega očesa pa se pojavi, ko postane ta oljna komponenta solz pregosta in se oko prične prekomerno solziti, ko poskuša nadomestiti izgubljeno vlago. Takrat postane pregrevanje vek eden izmed ključnih korakov za ponovno vzpostavitev zdravega solznega filma.

The Eye Doctor grelna preveza
The Eye Doctor grelna preveza

Trije koraki so potrebni za vzpostavitev zdravega solznega film:
– Zunanje pregrevanje vek – to omogoča Eye Doctor®. Ob upoštevanju navodil se bo pregost maščobni sloj zmehčal in postal znova tekoč in nudil zaščito očesu.
– Masaža vek – z redno masažo vek omogočate žlezam, da znova prično izločati zdravo olje.
– Čiščenje vek – tako zmanjšate kopičenje bakterij, ki so lahko vzrok za določene simptome.

Kako pogosto naj uporabljam The Eye Doctor®?
Večina pacientov bi morala opaziti učinek uporabe preveze The Eye Doctor® in izvajanja masaže vek dvakrat na dan, dva tedna. Ko simptomi popustijo, se lahko uporaba zmanjša na enkrat dnevno in nato nekajkrat na teden, po potrebi.
Vaš okulist ali zdravnik lahko nudi strokoven zdravniški nasvet in navodila, kako pogosto bi morali uporabljati vaš Eye Doctor®. Če ste negotovi o uporabi The Eye Doctor® oz. če simptomi ne prenehajo oz. se simptomi ojačajo, se posvetujte s svojim očesnim strokovnjakom.

Kako naj uporabljam The Eye Doctor® grelno prevezo?
Nova različica The Eye Doctor® sedaj vsebuje patentirano polnilo The BodyBeads®. Zato lahko sedaj segrevate grelno prevezo The Eye Doctor® tudi v običajni pečici.
Podrobna navodila proizvajalca so priložena izdelku. Pred uporabo jih natančno preberite, da se izognete morebitnemu prekomernemu segrevanju izdelka in oči.
Opozorilo: Če nosite kontaktne leče, jih MORATE odstraniti pred uporabo The Eye Doctor®.

Učinkovitost pregrevanja oči potrjujejo raziskave
Mori et al. so pokazali, da so pacienti, ki so dve tedna redno uporabljali vroč obkladek na vekah enkrat dnevno, za 5 minut, imeli manj simptomov Sindroma suhega očesa. Opazili so tudi, da se njihove solze niso več razgradile tako hitro. Nadalje so v obsežnem poročilu (Nichols. KK, 2011) opazili skoraj soglasno podporo med mednarodnimi strokovnjaki in zdravniki za takšen postopek. Bolnike je potrebno podučiti v uporabi toplih obkladkov, čiščenju nakopičenih ostankov Meibomovih žlez vzdolž veke in čiščenju trepalnic. Da se ohrani dolgoročni nadzor simptomov, se priporoča redna uporaba. Higiena vek je na splošno sprejeta kot učinkovita terapija ob nepravilnem delovanju Meibomovih žlez in anteriornem blefaritisu.
Reference: 1) Mori A, Shimazaki J, Shimmura S, Fujishima H, Oguchi Y, Tsubota K. Disposable eyelid-warming device for the treatment of Meibomian gland dysfunction. Jpn J Ophthalmol. 2003;47:578-586. 2) Nichols. K.K, 2011 doi: 1 0.1167/iovs. l0-6997glnvest. Ophth-almol. Vis. Sci.March 30, 2011 vol. 52 no. 42050-2064.

Kaj dobite v svojem The Eye Doctor® paketu?
– Nastavljiv trak za udobje
– Potovalna torbica za varno, čisto in suho shranjevanje
– Higienska snemljiva pralna prevleka
– Varnostno testirano za uporabo v običajni in mikrovalovni pečici
– Novo revolucionarno polnilo
– Za večkratno uporabo

O oblikovalcih
The Body Doctor je družinsko podjetje z desetletji izkušenj. Sue Grant, ki je osvojila številne nagrade za svoje izdelke, je že leta 1994 v Veliko Britanijo uvedla pripomočke napolnjene s pšenico. Osvojila je nagrado Kraljice za inovacije (Queens’ Award for Innovation) in ima obsežno znanje o razvoju zdravljenja številnih tegob s segrevanjem z mikrovalovi. V priznanje nagrade jo je obiskalo veličanstvo, Yorkški vojvoda, princ Andrew.

Video posnetek
Dr Hilary Jones razloži prednosti uporabe vroče grelne preveze The Eye Doctor. Izobraževalni video posnetek predstavi tudi simptome in stanja nepravilnega delovanja Meibomovih žlez, blefaritisa in Sindroma suhega očesa:

Preberite tudi naš članek “Zdravljenje blefaritisa”.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “The Eye Doctor grelna preveza za oči”