Otroška korekcijska očala | Minima

Minima otroška očala

Duo-CJ13 minima

Prečiščene linije francoskih očal znamke Minima so brezčasne in vedno aktualne. Očala težka le nekaj gramov prinašajo izjemno udobje in zadovoljstvo pri nošnji. Minima pomeni: čiste linije, subtilnost, inovativnost, udobje in vzdržljivost.

Klasičnim minimalističnih modelom iz visoko kakovostnega titana so se sedaj pridružili še ‘hibridni’ modeli (Hybrid), ki imajo fronto obogateno z acetatom za dodano barvitost.

Minima otroška očala

Minima otroška očala

Na spletni strani je predstavljen celoten katalog otroških očal Minima. Preverite zalogo oz. dobavljivost in ceno posameznih modelov otroških očal Minima v poslovalnicah Optike Irman – Žalec, Velenje in Ljubljana. Povpraševanje lahko pošljete tudi na spletna@optikairman.si oz. preko spletnega kontaktnega obrazca. Željeni model korekcijskih očal Minima lahko naročimo tudi posebej za Vašega otroka.

Uradna spletna stran znamke očal Minima
www.minima.fr

Otroška korekcijska očala | Etnia Barcelona

Etnia Barcelona otroška očala


V 1950ih se je z dedkom Fulgenciom Ramo rodila družinska zgodba strasti in predanosti do očal, ki jo je David Pellicer na prehodu v 21. stoletje poimenoval v ‘Etnia Barcelona’. Španci so kmalu ponudili svoj izvrsten proizvod celotni Evropi. Pred nastankom Etnie Barcelone so bila očala na voljo v dveh barvah, črni ali rjavi, Pellicer pa je to spremenil, in Evropa je prvič lahko izbirala med barvami kot so rdeča in rumena. Etnia Barcelona je v Evropo prinesla, in z vsako novo kolekcijo prinaša, barvitost!

Etnia Barcelona daje velik poudarek na oblikovanju očal namenjenim otrokom. Tako so ustvarili udobna otroška očala ergonomskih oblik iz materialov najvišje kakovosti. Očala Etnia Barcelona so narejena iz naravnega bombaža in so bio-razgradljiva. Kot je značilno za znamko Etnia Barcelona, je umetnost Španije glavni navdih tudi za otroško kolekcijo očal.

Etnia Barcelona kids

Etnia Barcelona kids

Preverite razpoložljivost in ceno posameznih modelov otroških očal Etnia Barcelona v poslovalnicah Optike Irman – Žalec, Velenje in Ljubljana. Povpraševanje lahko pošljete tudi na spletna@optikairman.si.

Katalog otroških očal Etnia Barcelona lahko poiščete na spletni strani znamke:
www.etniabarcelona.com

Zaščita otroških oči pred UV žarki

Otroška sončna očala

Škodljivi spekter UV žarčenja je povezan z razvojem degenerativnih očesnih motenj in bolezni, kot so katarakta in degeneracija rumene pege. Ker smo velikemu deležu UV žarčenja izpostavljeni prav v otroštvu, je izjemno pomembna kakovostna in učinkovita zaščita občutljivih otroških oči.

Otroške oči so bolj občutljive od odraslih
Očesna leča, ki je pri otrocih še bistra, prepušča več žarčenja in globlje v oko. Otroško oko je tako bolj izpostavljeno škodljivim učinkom UV žarkov. Pri odraslih, pri katerih leča z leti motni, je prepustnost za UV žarke manjša.

Izpostavljenost UV žarčenju v otroštvu vodi do motenj vida
Ker otroci preživijo večino svojega dneva na prostem, so UV žarčenju še toliko bolj izpostavljeni. Izpostavitev otroških oči, ki so nezadovoljivo zaščitene, vodi do zdravstvenih težav, ki se bodo v večini izrazile v odrasli dobi, vključno s katarakto in degeneracijo rumene pege. Strokovnjaki pravijo, da se z večjo izpostavljenostjo UV žarčenju, sorazmerno tudi poveča tveganje za obolenja.

Zaščitimo tudi oči

Kakovostna sončna očala so nujen pripomoček za zaščito oči otrok, vključno z dojenčki. Še posebno je zaščita pomembna, ko se odpravljamo na družinske izlete v hribe ali pa na morje, kjer je izpostavljenost UV žarčenju največja. In ne pozabimo, izpostavljenost UV žarčenju je največja med 10. in 14. uro. Poleti zaščitimo naše malčke pred škodljivostjo UV žarkov s sončno kremo, sončnikom in izogibanjem soncu v določenih urah. Pravilno bi bilo, da zaščitimo tudi njihove oči in jim tako podarimo možnost za ohranitev dobrega vida tudi, ko odrastejo.

100% UV zaščita
Za učinkovito zaščito pred škodljivim spektrom UV žarkov (UVA, UVB in UVC) je potrebno, da otroku izberemo kakovostna sončna očala, ki imajo mednarodno priznano oznako ‘UV400’. Le-ta je namreč zagotovilo kakovosti in pomeni 100% zaščito pred UV žarčenjem škodljivega kratkovalovnega območja. Pogostokrat priporočamo tudi dodatno zaščito v obliki polarizacijskih filtrov, ki zmanjšajo moteče bleščanje in tako povečajo udobnost vida.

Kakovost okvirja

Pomembno je, da poleg modnosti in barvitosti otroških sončnih očal, upoštevamo tudi funkcionalnost in kakovost. Oblika in material kakovostnih otroških sončnih očal omogočata optimalno prileganje otroškemu obrazu. Otroška sončna očala so zato pogosto izdelana iz vzdržljivih, lahkih in prožnih materialov. Ogrodje je velikokrat narejeno iz mehke gume, ki zagotavlja izjemno udobje, lahkost in zmanjša drsenje po nosu. Pri modelih za dojenčke bodimo pozorni na odsotnost šarnirjev (kovinskih spojev) in tako omogočimo varnost v vsaki situaciji.

Ker se otroška očala različnih proizvajalcev razlikujejo, Vam svetujemo, da za nasvet povprašate strokovnjaka za očala, Vašega izbranega optika. Odlični optiki ponujamo otroška sončna očala, ki imajo najvišje standarde kakovosti, so avtentična, in sledljivega izvora.

Z investicijo v kakovostna otroška sončna očala boste svojemu otroku podarili dobro izhodišče za uživanje dobrega vida skozi celotno življenje.

* Pazljivo pri nakupu očal v trafikah, supermarketih in internetih trgovinah. Tam očala pogosto ne samo, da nimajo popolne zaščite, ampak lahko celo ogrozijo zdravje oči vaših otrok. Takšna nekakovostna očala lahko še dodatno povečajo izpostavljenost globljih predelov otroških oči UV žarčenju. Ne gre pozabiti tudi na dejstvo, da so očala narejena iz nekakovostnih materialov vprašljivih lastnosti. V Ameriki so na primer odstranili iz prodaje otroška sončna očala, ki so sicer imela 100% UV zaščito, a so bili uporabljeni toksični premazi, ki so vsebovali škodljivi svinec. Prav tako nepravilnosti očalnih leč povzročajo motnje vida in glavobole. Nekakovostni materiali cenenih otroških očal pa tudi ne bodo vzdržali razigrane igre otrok.

Galerija Otroških sončnih očal Optike Irman

Otroška korekcijska očala | Stileitaliano

stile italiano očala


Stileitaliano – italijanski dizajn, italijanska izdelava. Lahka, fleksibilna in udobna očala za šolske otroke.

Zbirka očal Stileitaliano ‘School’ je namenjena otrokom, tistim neutrudnim raziskovalcem vsakdanjega življenja, ki poskušajo doseči svoj cilj s trdno voljo in nežnostjo. Stileitaliano očala so izdelana v Italiji iz kakovostih materialov. Kolekcija je široka, da lahko prav vsak otrok poišče očala, ki se skladajo z njegovo ali njeno osebnostjo. Igrive kombinacije barv presenetijo in dodatno poudarijo razvijajočo se osebnost otroka. Vaš otrok bo užival v barvah in udobju ter bo z veseljem nosil očala. Otroci se bodo tako lahko lažje osredotočili na učenje in igro, stvari, ki so pri teh letih najpomembnejše.

Stile italiano

stileitaliano očala

stile italiano očala

stileitaliano

Očala Stileitaliano so na voljo ekskluzivno v Optiki Irman Žalec. Če želite, lahko kolekcijo prenesemo na vpogled za Vašega otroka tudi v eno od naših drugih dveh poslovalnic: Velenje ali Ljubljana.

Za več informacij lahko pošljete sporočilo na spletna@optikairman.si oz. nas pokličete na 051 288 010.

Več o Stileitaliano znamki lahko poiščete na uradni spletni strani znamke
www.stileitalianoocchiali.com

Otroška korekcijska očala | Kids by Safilo


PRVA OČALA, ZASNOVANA V SODELOVANJU Z OTROKI
Izpopolnjena kolekcija otroških okvirjev, namenjena starostim 0-8 let in vse od zasnove ustvarjena v sodelovanju z otroki – preko dela z njimi, opazovanja in igre.

OČALA, KI SO USTVARJENA SAMO ZA OTROKE
Očala se udobno nosijo med igro, ukvarjanjem s športom, ob vseh priložnostih, polnih otroške razposajenosti, za dremanje na kavču ali pa nerodno objemanje. Ustvarjajo videz izvirnosti in naredijo vtis.

VARNA IN STABILNA
Za otroke, ki se igrajo, skačejo, tekajo in imajo ogromno opravkov. Vedno so čvrsto na nosu, ne glede na situacijo. So popolnoma brez kovinskih delov ali odkritih šarnirjev. Brez sitnosti ves dan. Materiali so izdelani na naravni osnovi in brez strupenih delcev.

SA 0003 663 Kids by Safilo otroška očala

ČUDOVITA NA POGLED, NAJPRIMERNEJŠA ZA OBDOBJE ODRAŠČANJA VAŠEGA OTROKA
Za otroke, ki se nikoli ne naveličajo opazovanja sveta. Za malčke, ki si želijo sami odločati. Zabavna in barvita očala s sprednjim delom, zasnovanim za ustrezno zajemanje vidnega polja. Zagotavljajo primeren vid, tudi ko otrok gleda od spodaj navzgor.

VZDRŽLJIVA IN LAHKA
Za otroke, ki naj jih nikoli ne bi skrbelo zaradi očal. Odporna na udarce, pot, umazanijo in raziskovanje. So lahka na nosu, ne bolijo za ušesi in nikoli ne utrudijo, tudi če se nosijo ves dan.

SA 0004 I6R kids by safilo otroška očala

ZARADI NAŠIH OČAL SO VSI SREČNI. ŠE ZLASTI OTROCI.
Otroško mnjenje je za Safilo tisto, ki šteje največ. Kajti želimo, da bi otroci naše okvirje nosili z vedrostjo in radostjo. To je razlog, da smo se lotili te zahtevne naloge. Da bi s posnemanjem anatomske rasti glave na različnih stopnjah razvoja ustvarili popolna očala za vsakodnene potrebe, ki so drugačne od potreb odraslih, in hkrati uresničiti otroške sanje in okus. Zato niti najmanj ne preseneča, da so očala Kids by Safilo njihova najljubša očala.
Kids by Safilo kolekcija upošteva smernice Svetovnega združenja za pediatrično oftalmologijo in strabizem.

Kids by Safilo otroška očala

NAŠI ODGOVORI NA NJIHOVE POTREBE
Kids by Safilo linija otroških očal je oblikovana z upoštevanjem posebnosti otroškega načina nošnje očal in vsebuje inovativne rešitve oblikovane prav za njih:

Ravne ročke – preprečujejo nadležen pritisk za ušesi in v uhlju
Šarnirji, odporni na udarce – brez nezaščitenih delov, ki bi ob udarcu lahko poškodovali otroka, s čimer je zagotovljena največja varnost
Mehka guma – Vsi okvirji so na notranji strani na predelu senc in nosu prekriti z mehko gumo, ki porazdeli pritisk in prepreči rdečico.
Mehki gumijasti spoji – V kolekciji za starost 0-3 leta šarnirje nadomeščajo gibljivi in varni gumijasti spoji.
Nizek nosnik – za pravilno in udobno nošnjo: očala ne smejo stati na še nerazvitem nosnem hrustancu, temveč na vrhu nosnega korena.
Mehek elastomerni trak – za stabilizacijo okvirja. Zasnovan posebej za modele 0-3 leta, lahko pa se pritrdi tudi na večje okvirje.
Materiali na naravni osnovi – Okvirji Kids by Safilo so narejeni iz materialov na bio osnovi, kar pomeni, da so delno pridobljeni iz naravnih surovin.
Natančna študija sprednjega dela – Oblika in dimenzije sprednjega dela so zasnovane tako, da pokrivajo vidno polje in zagotavljajo, da otrok vedno gleda skozi okularje. Otroci pogosto gledajo od spodaj navzgor in za zagotovitev ustreznega vida je potrebno preprečiti kukanje mimo okularja.

Kids by Safilo otroška očala

Kids by Safilo otroška očala so na voljo v vseh poslovalnicah Optike Irman (Žalec, Velenje in Ljubljana). Preverite razpoložljivost in ceno posameznih modelov otroških očal v poslovalnicah Optike Irman – Žalec, Velenje in Ljubljana. Povpraševanje lahko pošljete tudi na spletna@optikairman.si.

Vir: www.safilo.com/kids in informativna brošura ‘Kids by Safilo, izdelano v Italiji’

Uradna spletna stran znamke Kids by Safilo
www.safilo.com